Brændt Havgusmayo

Ingredienser til 1 portion

Opskriften giver ca. 1½ liter brændt havgus mayo

  • 200 g havgus
  • 6 æg
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 dl vand
  • salt
  • 1g xantana (kan udelades)
  • 12 dråber tabasco
  • ca. 7 dl neutral olie
  • salt
  • peber

Udstyr: en super kraftig blender/Thermomixer

Brændt Havgusmayo

Tilberedning

  • Tykke skiver af Havgus grilles gyldne i ovnen på grillfunktionen og køles lidt af
  • Kog æggene 5 min. og pil dem
  • Blend æg, hvidvinseddike, vand, salt, brændt Havgus og evt. xantana til en pure
  • Emulger olien i og smag til med salt, tabasco og peber. Lad blenderen køre på fuld hastighed til friktionsvarmen gør den lun, når du mærker uden på glasset
  • Sigt mayonnaisen igennem en finmasket sigte til sidst og server den til alt!

Vis alle opskrifter