Den Hvide Dame m. syltede, dehydrerede rødbeder og rød surkløver

Ingredienser til 2 portioner

Syltede, dehydrerede rødbeder:

1 kg. små aflange rødbeder

Olivenolie

Salt & Peber

200 g. honning

200 g. blommeeddike

 

Servering:

100 g. Den Hvide Dame

Lidt Rød Surkløver

4 stk Syltede, dehydrerede rødbeder + lage

olivenolie

Salt og peber

Den Hvide Dame m. syltede, dehydrerede rødbeder og rød surkløver

Tilberedning

Små aflange rødbeder, skrælles, pensles med olivenolie salt og peber og lægges på bagemåtte. Bag dem 30 min. ved 190 grader,  vend og bag igen 30 min v. 190 grader.

Skru ovnen ned på 70 grader og dehydrer natten over 8-10 timer.

Læg herefter rødbederne tæt i sylteglas eller vacumposer

Lav en lage af honning og blommeeddike, der varmes op og hældes hen over rødbederne.

Skal stå min. 6 timer i lagen før servering, men kan holde sig på køl nogle uger, så det kan med fordel laves i forvejen.

Anret en skive af Den Hvide Dame på en tallerken.

Flæk og varm de af rødbederne du skal bruge med lidt af lagen. Anret de lune rødbeder ovenpå Den Hvide Dame sammen med lidt Rød Surkløver. Drys lidt salt og peber på.

Skil lagen med lidt olivenolie og hæld lidt over serveringen ved bordet.

Tip: 

Her er flere syltede, dehydrerede rødbeder end du skal bruge til serveringen, men de kan holde sig på køl og smager godt til mange retter.

Vis alle opskrifter