Hjemmelavet Mascarpone

20min Ingredienser til 1 portion

1 portion Mascarpone = 800g

Udstyr:

Rustfri gryde m. låg, termometer samt grydeske

Si, osteklæde/viskestykke samt skål

Råvarer:

1 l. Unika Double Cream

2 spsk. friskpresset citronsaft

Hjemmelavet Mascarpone

Tilberedning

Hæld Unika Double Cream i gryden og opvarm forsigtig under omrøring til 85 grader celsius.

Tag gryden af varmen og rør citronsaften i.

Stil gryden med ostemassen på køl med låget på i 12 timer.

Læg osteklæde/viskestykke i en passende si og hæld ostemassen i.

Ostemassen skal nu stå afdækket i køleskabet til afdrypning i ca. 12 timer  

Rør evt. et par gange i ostemassen undervejs.

Den hjemmelavede mascarpone holder et par dage på køl.

Vis alle opskrifter