Høgelundgaard & Havetomater

2t Ingredienser til 4 portioner

Tærtedej

150g kold smør

225g groft ølandshvedemel

1/2 tsk salt

1 spsk rosenmarinblade (friske)

1 lille æg

Fyld

10 æg

1 tsk urtesalt

150g Arla Unika Creamfraiche 48%

1 kg tomater forskellige former, farver og smage

Unika Høgelundgaard efter smag

1 spsk rosmarinblade

Høgelundgaard & Havetomater

Tilberedning

Smør, mel, salt og rosmarinblade nuldres sammen og samles med ægget. Lad dejen hvile i køleskabet før udrulning. Rul dejen ud og beklæd tærteformen og sæt atter på køl.

Forbered fyldet, æggene røres i cremfraichen et af gangen og urtesalten tilsættes. Forbag bunden 10 min ved 200 grader, hæld æggemassen i og læg tykke skiver af tomat i tærten.

Bag ved 200 grader til æggemassen er næsten stivnet, kom brud af Høgelundgaard og friske rosmarinblade på toppen og bag tærten til æggemassen i midten er lige akkurart stivnet. Serveres med friskkværnet peber på toppen.

Vis alle opskrifter