Hvide asparges med sauce mousseline

40min Ingredienser til 4 portioner

12-16 hvide asparges afhængig af tykkelse

1 spsk. Unika saltet smør

Skræl af 1 citron, tyndt skrællet og kun det gule

1 tsk. salt

Krydderurter, én lille håndfuld pr. portion

3 æggeblommer

4 spsk. friskpresset citronsaft

1 tsk. salt

200 g Unika Klaret Smør

1 dl ESSENS fløde 50%, pisket til skum

Hvide asparges med sauce mousseline

Tilberedning

Skær enderne af og skræl de hvide asparges.

I en sauterpande koges vand op sammen med citronskal, 1 spsk Unika saltet smør og salt. Aspargesen koges heri 4-6 minutter afhængig af tykkelse og tages op til afdrypning på et klæde. Hold dem varme i klædet mens du laver sovsen.

Lun den klarede smør, gerne i en kande med god hældetud. Æggeblommer piskes sammen med citronsaften og salt i en tykbundet gryde og varmes forsigtigt op under omrøring. Når blandingen tykner fjernes den fra varmen og den varme smør hældes i lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt. Smag evt. til med mere citron. Tilsæt til slut flødeskum.

Anret, servér og nyd!

Vis alle opskrifter