Kartoffelgratin m. torsk og Arla Unika Kry

1t Ingredienser til 4 portioner

600 g. melede kartofler

500 g. torskefilet (uden skind og ben)

3 Laurbærblade + sort peber

10-12 fed hvidløg

3 dl. Arla Unika Sødmælk

2 spsk. olivenolie

Salt og peber

2 spsk. Arla Unika saltet smør

2 dl. groft rasp (panko)

2 spsk. Arla Unika Saltet Smør

4 spsk. revet Arla Unika Kry

Kartoffelgratin m. torsk og Arla Unika Kry

Tilberedning

Kog kartoflerne helt møre i usaltet vand. 

Lav imens en kogelage af godt saltet vand, laurbær og sort peber.

Læg torsken heri og hold det lige under kogepunktet til flagerne netop kan skilles ad.

Kog imens hvidløg møre i mælken. Husk at røre godt til det er i kog.

Blend mælk og hvidløg med en stavblender.

Mos de kogte kartofler med et piskeris og tilsæt hvidløgsmælken og olivenolie, lidt efter lidt, uden mosen bliver for tynd.

Kom torsken ved og rør den ind i mosen med en gaffel.

Smag til med salt og peber og evt. et lille ekstra presset fed hvidløg.

Rist raspen let af i smørret.

Kom Kartoffelmassen i et ildfast fad og drys med rasp og revet Arla Unika Kry.

Gratiner retten under grillen til den er gylden på overfladen.

Serveres f.eks. som her med tomatsalat, persille-hvidløgsolie og evt. brød.

Vis alle opskrifter