Kartofler, Knas & Karl Johan

1t Ingredienser til 4 portioner

1 kg kartofler

200 g god bacon

400 g Karl Johan

bredbladet persille

25 g Unika smør

40 g hvedemel

1 dl. Unika mælk

1 dl. Unika fløde 48 %

1 dl. øl

150 g Unika Gammel Knas

smag til med hvidløg, salt, peber, honning og evt. lidt sennep.

Kartofler, Knas & Karl Johan

Tilberedning

Kartoflerne skrælles, skæres i tern og koges i saltvand. Bacon skæres i tern og ristes på panden. Karl Johan renses, skæres i passende stykker og kommes på panden til baconternene.

Lav imens en opbagning med smør og hvedemel. Pisk først mælk, fløde og så øl ud i opbagningen og kog godt igennem ved svag varme 6 min. Tilsæt revet Unika Gammel Knas. Smag til med smagsgivere alt efter benyttede øl og behag. Hæld kartoffeltern i sovsen, anret i skåle med bacon, svampe og persille på toppen.

Vis alle opskrifter