Lokes Jul!

45min Ingredienser til 8 portioner

150 g Pebernødder købte eller hjemmebagte

75 g. Unika Saltet Smør.

½  tsk. stødt kanel

½  tsk. stødt ingefær

250 g Unika Loke

4 spsk. Flormelis.

250 g.  Unika Double cream

Revet skal af 2 økologiske appelsiner

2 dl appelsinjuice, friskpresset.

4 bl. Husblas.

1 håndfuld groft knuste pebernødder

Fintrevet appelsinskal

Lokes Jul

Tilberedning

Pebernødderne knuses i en foodprocessor.

Smelt smørret sammen med kanel og ingefær og hæld det i foodprocessoren til de knuste pebernødder. Blend til det bliver ensartet.

Læg husblasen i blød i koldt vand.

Varm appelsinjuice op i en gryde, vrid husblas for vand og smelt i appelsinsaften og afkøl

Pisk Loke, Double Cream, appelsinskal & flormelis sammen, til det bliver ensartet.

Vend den afkølede appelsinjuice i ostemassen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 24 cm, beklæd siderne med film og saml formen.

Pres pebernøddemassen jævnt ud i bunden og fordel ostemassen ovenpå.

Lad den stå på køl i minimum 4 timer gerne til dagen efter.

Tag kagen forsigtigt ud af formen og sæt på et fad.

Pynt med groft knuste pebernødder og appelsinskal.

Vis alle opskrifter