Pavlova med sensommerbær

4t 30min Ingredienser til 6 portioner

Marengsbund

3 æggehvider

1 knivspids salt

200 g flormelis

1 dråbe citronsaft

Vaniljecreme

150 g Arla Unika creme fraiche 48%

100 g Arla Unika Ymer

1 vanilje stang

1 tsk sukker

Bærkompot

300 g blandede friske sensommerbær fx ribs, hindbær og blåbær

1 vaniljestang

100 g rørsukker

Pavlova med sensommerbær

Tilberedning

Til marengsbunden: Pisk hviderne stive med salt og tilsæt herefter florsukker lidt af gangen og til slut citronsaften. Når marengsen er sej og blank er den klar. Smør massen ud på bagepapir i ca. 2 cm tykkelse og 20 cm i diameter. Bag marengsbunden ved 90 grader i mindst 4 timer.

Til vaniljecremen: Gnid vaniljekornene ud i lidt sukker og pisk dem med Arla Unika creme fraiche 48% og Arla Unika ymer til det bliver luftigt.

Til bærkompotten: Kog halvdelen af bærrene med sukker og vaniljekorn i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og vend de sidste bær i.

Servering: Læg vaniljecremen over marengsbunden og lav evt. en kant af cremen til at holde på bærkompotten. Hæld den lune bærkompot over ved servering og spis desserten straks.

Vis alle opskrifter