Sol over havgusen

30min Ingredienser til 1 portion
4 æg str. XL, meget friske
60 g fintrevet unika Havgus
salt
peber
8 skiver bacon
Tomatrelish
Evt. krydderurter til pynt
Sol over havgusen

Tilberedning

Steg bacon ved 200 grader i ovnen til det er stegt gyldent og sprødt, imens deles æggene i hvider og blommer. Det er vigtigt blommerne er hele, så slå dem evt. ud i hvert sit lille glas. Blommer fra helt friske æg er bedst.

Pisk hviderne meget stive og vend forsigtig havgusen i. Fordel hviderne i fire lige store lidt flade ”klatter” på en plade med bagepapir, smurt med olie og drysset med salt og peber. Lav en fordybning i hver af klatterne. Bag ca. tre minutter til overfladen begynder at tage farve.

Tag pladen ud og hæld en blomme i hver klats fordybning og bag yderligere ca. to minutter. Server med bacon, relish og friske krydderurter.

Vis alle opskrifter