Stikkelsbærtrifli med ymercreme

2t 30min Ingredienser til 4 portioner

Kompot:

700g stikkelsbær

1 vaniljestang

200 g rørsukker

3 bl husblas udblødt i kold vand

Vanilje/ymercreme:

500 g Unika ymer

5 dl fløde

1 vaniljestang

100 g flormelis

Crumble:

200 g gammelt brød

50 g sukker

Stikkelsbærtrifli med ymercreme

Tilberedning

Dræn ymeren i et klæde eller kaffefilter i 2 timer - derefter røres den med vaniljekorn og sukker. pisk fløden let og vend den sammen ymeren. Kog forsigtigt en kompot af sukker , vanilje og stikkelsbær. Smelt husblassen i den varme kompot og køl den af. Hak brødet fint i foodprocesoren, bland det med sukker i et ildfast fad og bag det i ovnen ved 150 grader til det er helt sprødt (rør rundt engang imellem undervejs) . Lav triflien ved at anrette kopot, crumble og vaniljecreme i lag i en stor skål eller i små glas.

Vis alle opskrifter