Unika Høgelundgaard med tomatmarmelade

4t Ingredienser til 4 portioner

Unika Høgelundgaard

850 g blancherede flasketomater uden skind

600g sukker

1 stang Tahiti vanilje

4 stilke timian

1 stilk rosmarin

Æbleeddike

Unika Høgelundgaard med tomatmarmelade

Tilberedning

850 g blancherede flasketomater uden skind kommes i en gryde og tilsættes 600 g sukker. Ved svag varme opvarmes massen således at tomaterne og sukkeret "smelter" sammen.

Når vandet er rykket ud af tomaterne skrues der op for varmen og massen bringes i kog. 1 stang Tahiti vanilje tilsættes (både marv og skal). Koges ind til ønsket konsistens, farve og smag. Ca. 3-4 timer.

4 stilke timian og 1 stilk rosmarin plukkes fint (kun blade) og hakkes fint i hånden. Tilsættes under omrøring og massen køler af. Justeres med rigeligt æbleeddike og fint salt til smagen og konsistensen er i balance.