Ymerfromage med hindbær og fløde 50%

1t Ingredienser til 6 portioner

½ l. Unika Ymer

1 stang Tahiti vanilje

75 g. flormelis

3 blade husblas                                                  

1 glas koldt vand

1 spsk. kogende vand

½  l. Unika Fløde 50 %

300 g. hindbær evt. frosne

100 g. sukker

1 spsk. kartoffelmel (hvis nødvendigt)

1 bk. friske hindbær til pynt

20 g. flormelis

Ymerfromage med Unika ymer og Unika Fløde 50%

Tilberedning

  1. Rør flormelis og kornene fra vaniljen godt ud i ymeren
  2. Udblød husblasen i det kolde vand, vrid og smelt det derefter i det kogende vand. Når det er opløst røres det godt ud i tykmælken
  3. Pisk 3½ dl Unika fløde 50% til blød skum og vend det i ymerblandingen.
  4. Fordel ymerfromagen i 6 glas med plads til både fromage og pynt. og sæt på køl.
  5. Kog hindbærene 10 min. med sukker og selve vaniljestangen og gnid igennem en sigte. Kog evt. hindbærsovsen op, tag den fra varmen og jævn lidt. med kartoffelmel, hvis den er for tynd.
  6. Køl herefter hindbærsovsen ned.
  7. Skyld de friske hindbær og læg disse til tørre på køkkenrulle.
  8. Pisk 1½ dl Unika Fløde 50% til blød skum.
  9. Kom først hindbærsovs på ymerfromagen og sprøjt dernæst et tyndt lag flødeskum oven på hindbærsovsen.
  10. Pynt med friske hindbær, der sættes ned i flødeskummet og sigt til slut flormelis hen over.

Vis alle opskrifter