Black Label
55,00 kr
375ml
Beklager, Udsolgt

Black Label

Black Label er en ufiltreret gueuze. Sammenlignet med andre gueuze er Black label i store træk kendetegnet ved en flot balance mellem en blød krop og frisk syre i eftersmagen. Øllen er moderat karboneret og har en lys, korngylden farve.

Hvordan opbevares øllet?

Opbevar Black Label koldt og mørkt. De mørke flasker beskytter i sig selv øllet, som ikke skal udsættes for sollys. Gueuze kan, under de rigtige omstændigheder, opbevares i mange årtier. Hvis du blot ønsker at give øllen et par års lagring, så sørg for en konstant temperatur på omkring 12 grader og uden direkte sollys. En kælder er optimal til formålet.

Hvordan serveres øllet?

Server Black Label ved 8-9 grader i et smalt glas uden stilk eller i et hvidvinsglas. Oplev den store kompleksitet og den karakteristiske aroma og smag, øllen har.

Vidste du at…

To spontangærede øl aldrig er ens? Øllen brygges for det meste kun i de koldere måneder og er om noget et produkt af sine omgivelser og sin skaber. Af mange interesserede anses fremstillingen af den spontangærede øl fra Pajottenland for kunst.

Om Brouwerij Girardin

Bryggeriet køres af en enkelt familie og ligger på deres gård i Pajottenland, Belgien. Paul Girardin, som er fjerde generation på bryggeriet, står bag den daglige produktion på Girardin hvor de er kendt for deres traditionelle tilgang til håndværket. De lader basisøllen, kaldet for lambik, ligge på gamle træfade for at få det helt rigtige udtryk frem i den færdige øl. Ud over ølbrygning dyrker familien blandt andet også korn til deres øl.

Girardin er et af de få tilbageværende lambikbryggerier, der er specialiserede i den traditionelle og områdebeskyttede produktion af spontangærede øl, der netop findes i dette område i og omkring Bruxelles. Lambik kan drikkes rent, men man blander ofte ung og gammel lambik sammen til gueuze, så får man en øl med en livlig karbonering, en karakteristisk syre og nærmest uden restsødme.

Den spontane gæring betyder, at det er omgivelsernes naturlige indhold af bakterier og gærkulturer der ’spontant’ starter gæringen. Den spontane gæring kan altså ses i modsætning til en kontrolleret gæring, hvor det typisk vil være opstammede gærkulturer, der tilsættes for at omdanne sukker til alkohol og CO2.