Finca Vista Hermosa, Huehuetenango, Guatemala
95,00 kr
250g
Beklager, Udsolgt

Finca Vista Hermosa, Huehuetenango, Guatemala

Edwin Martinez farm ligger i det nordlige Guatemala, 1600-1900 moh. Coffee Collective har besøgt og handlet med ham hvert år siden 2007. Dette parti er fra den oprindelige mark Vista Hermosa med arabica sorterne Bourbon, Catuai og Caturra. Det er høstet i februar 2016 og derefter vådfermenteret, vasket og soltørret på farmen. Kvaliteten berettiger, at Coffee Collective har betalt 122% over markedsprisen (3,67 $/lb FOB). Bønnerne er mellemristet med jævn varme for at sikre den fine balance.

Duft

Chokolade, brombær og sort peber

Smag

Balanceret og sødmefuld kaffe. Chokolade, blomme og ristede hasselnødder i eftersmagen.

Køl

Opbevar kaffen i den oprindelige emballage, tillukket, tørt og uden direkte sollys.

Hvordan brygges kaffen?

Vi anbefaler at du brygger kaffen på filtermetoden Kalita Wave, fordi den giver ensartede bryg fra gang til gang og samtidig leverer en komplet smagsprofil af kaffen. Filtertragten er let at anvende og passer godt til både de mere syrlige og de kraftigere, tungere kaffer. Med denne brygmetode kan du let eksperimentere med f.eks. formalingsgrad, vandtemperatur og gennemløbstid for at finde din egen foretrukne bryggeprofil for de forskellige kaffer.

Hvad skal man bruge af udstyr?

Filtertragten Kalita Wave er let at anvende og passer godt til både de mere syrlige og de kraftigere, tungere kaffer. Med denne brygmetode kan du let eksperimentere med f.eks. formalingsgrad, vandtemperatur og gennemløbstid for at finde din egen foretrukne bryggeprofil for de forskellige kaffer. Læs mere om Kalita Wave her

Har du lyst til at brygge kaffen på en anden måde, så prøv f.eks. EsproPress eller Aeropress.

EsproPress er en nytænkning af den klassiske stempelkande. Til forskel fra en almindelig stempelkande har EsproPress et dobbelt lag filtre, som gør kaffen fri for grums. Dermed bliver dette bryg, sammenlignet med en almindelig stempelkande, noget renere i smag og aroma. Aeropress fungerer lidt som et stempel, hvor man presser vandet igennem kaffen. Metoden er hurtig og let anvendelig. Aeropress egner sig til en let, frisk kop, hvor både syre og sødme kan træde frem i kaffen.

Andre varianter fra The Coffee Collective

Hvis du vil imponere

Bryg din kaffe på kildevand eller filtreret vand. Kalk neutraliserer mange af den letristede kaffes organiske syrer, mens magnesium virker som smagsforstærker og fremhæver kaffens smagsnoter. En godt tip er derfor at gå efter et lavt kalkindhold og et høj indhold af magnesium for at få den mest aromatiske kaffesmag frem.

Om The Coffee Collective

The Coffee Collective er et kafferisteri med tre kaffebarer samt en kaffeskole med base i København. Drømmen bag The Coffee Collective er at udforske og udbrede exceptionelle kaffeoplevelser på en måde, som giver kaffebønderne i den anden ende af verden bedre levevilkår.

Kaffens kvalitet skabes af håndværkere i tre led: Bonden, risteren og baristaen. The Coffee Collective knokler for at skabe et kollektivt samarbejde mellem disse tre led mod det fælles mål at udforske kaffens smagspotentiale. Da kaffen dyrkes langt væk fra Danmark, er det vigtigt for The Coffee Collective at arbejde med gennemskuelighed. Gennem deres Direct Trade model opstiller de klare kriterier for, hvordan de handler med producenterne. Direct Trade bygger på ideen om at jo bedre kvalitet man får, des bedre pris kan man betale, og des bedre kvalitet kan man få igen næste år og så videre. I sidste ende drømmer The Coffee Collective om, at kaffebonden i Kenya får samme status og levevilkår som vinbonden i Frankrig.