Dagmar FLI10
110,00 kr
500ml
Beklager, Udsolgt

Dagmar FLI10

Ifølge sommelier Tabita Mortensen skal ”Dagmar først og fremmest ses som en ny mulighed for at skabe med- og modspil til det, der er på tallerkenen”. Dagmar er udviklet med inspiration fra vinens verden og har et niveau, der giver de spisende det samme med- og modspil, som kendes fra god vin. Serien er alkoholfri og baseret på naturlige råvarer – bær, frugt, grøntsager, krydderurter og krydderier.

FLI10 er støvet rød og har et naturligt bundfald. FLI10 er lavet på restitueret saft af tørrede blommer, saft af sur kirsebær og solbær, te af marietidsel og hibiscus, inddampet birkesirup og ekstrakt af kamille og eg. FLI10 går blandt andet godt til kraftige blåskimmeloste.

Duft

Sveske, rosin og chokolade. Der er en tydelig duft af fadlagring, der leder tankerne i retning af træ, cigarkasse og vanilje.

Smag

Træ, tanniner og vanilje. En dyb, intens smag og eftersmag af moden og tørret frugt med tydelig bitterhed og et strejf af både rålakrids og røg.

Følelse

Den friske syre trækker mundvand frem, let og elegant krop.

Hvordan opbevares Dagmar?

Opbevar Dagmar køligt når den er uåbnet og ca. 7 dage ved maksimum 8 grader, hvis flasken er åbnet.

Hvordan serveres Dagmar?

Server FLI10 ved 10 grader i et Pinot Noir glas, for at gøre den til en optimal osteledsager – her er syren og tanninerne mere afdæmpede, end hvis du varmer den yderligere op.

Vidste du at...

... produkterne i Dagmar-serien er opkaldt efter initialerne på de folk, der har fundet frem til drikkenes indhold og koncentrationen af ingredienser?

Om Dagmar

Ifølge sommelier Tabita Mortensen skal ”Dagmar først og fremmest ses som en ny mulighed for at skabe med- og modspil til det, der er på tallerkenen”.

Dagmar er skabt i et samarbejde mellem nogle af landets ypperste kokke, sommelierer, sensorikere og passionerede udviklere. Målet er at skabe en alkoholfri serie, der matcher maden på landets førende restauranter. Hver enkelt variant er udviklet fra bunden med inspiration fra vinens verden, så Dagmar har et niveau, der giver de spisende det samme med- og modspil, som kendes fra god vin. Dagmar-serien er alkoholfri og baseret på naturlige råvarer – bær, frugt, grøntsager, krydderurter og krydderier. Dagmar håndlaves på et 100 liters anlæg. Kompromisløsheden i råvarer og fremstilling giver produkterne lige præcis den ønskede smag, mundfylde og kompleksitet, som gør Dagmar unik. Kompleksiteten og den høje kvalitet af Dagmars produkter gør dem til spændende ledsagere til Arla Unikas oste.

Ligesom vin og øl ændrer de forskellige Dagmar også karakter alt efter, hvilken temperatur de serveres ved. Vi har foreslået serveringstemperaturer, men prøv også selv at eksperimentere med varme og kulde for at finde lige netop den balance mellem syre og sødme, du synes passer bedst til ostebordet.

Dagmar serveres på et udsnit af Danmarks toprestauranter og forhandles udelukkende hos Arla Unika.