Geko LILLEBÆLT MEJERI

Fås kun i Arla Unika butik

Geko

Vi har skabt en hvidskimmelost på lige dele gede- og komælk – deraf navnet Geko. Opskriften stammer fra den tid, hvor intet på gården måtte gå til spilde, og man derfor blandede mælken. I dag tilsætter vores ostemester fra Lillebælt Mejeri skimmel/gærkulturen Geotrichum, som sammen med mælken giver Geko sin helstøbte smag. Osten modner hurtigt og er på trods af sin lille størrelse en ost med stor karakter. Geko er en del af Unika X-serien.

Duft

Ged, syrlig, gær, smør, sødlig, hø, champignon, jord, mild (lakton).

Smag

Fløde, salt, ged/stald, mælk, skimmel, syrlig, hø, smør, jord, skarp, mælk, ammoniak, fed, champignon, umami, anelse frugt, let bitter og stikkende, lækker brød-/nøddeagtig eftersmag.

Følelse

Flydende, cremet.

OPBEVARING

Opbevar ostene i det medfølgende vokspapir. Gnalling dog i det pergamentpapir den leveres i eller madpakkepapir. Opbevar fortrinsvis ostene nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest.

TEMPERERING

Ved at lade ostene temperere inden du skal spise dem, så får du en mere nuanceret og koncentreret smags-oplevelse. Tag ostene ud af køleskabet en times tid før de skal spises. Jo hårdere osten er, jo længere tid skal den bruge på at varme op. Når du tempererer ostene, så placér dem under et hårdt opvredet viskestykke, så de ikke tørrer ud.

RÆKKEFØLGE

Følg princippet om at starte med de milde oste og afslutte med de mere kraftige oste. Smag efter hvor modne ostene er og placer herefter ostene i en smagsmæssig rækkefølge før servering.

AFFINAGE

Ostene modner over tid så følg deres udvikling og oplev, hvordan tiden påvirker ostenes duft, smag, udseende og konsistens.

Hvordan udskæres osten?

Udskæres i passende små stykker. Skorpen spises med.

John Gynter John Gynter Ostemand

"Min drøm er, at vi via samarbejdet med toprestauranter kan skabe en øget interesse for ost, så forbrugere vil drøfte smagsnuancer på gode oste på samme måde, som vi i dag gør det på vin.”

Næringsindhold

Blød hvidskimmelost 65+, 36% fedt. Næringsværdier pr. 100g:
  • Geko
  • 384 kcal
    1589 kJ
    Energi
  • 36 g Fedt
  • 26 g Mættet fedt
  • 1,5 g Kulhydrater
  • 1,5 g Sukker
  • 15 g Protein
  • 1,6 g Salt

Ingredienser: Fløde, mælkgedemælk, salt, mælkesyrekultur, hvidskimmelkultur, osteløbe.

Sælges med følgende vægt pr. størrelse 70g