Karamel Sten

Fås kun i Arla Unika butik

Karamel Sten

Kan bestilles fra 5/9 kl 12. Limited edition!

Karamel Sten er skabt ved trykkogning i en autoklave, hvor mælkesukkeret karamelliseres. En ost der er dampet ihjel i en autoklave. Er det stadig en ost? Og hvad kan man bruge den til?

Karamel Sten er et af vores eksperimenter, hvor vi har ønsket at skabe en helt ny type ost. Og i samarbejde med de ypperste madfortolkere - kokkene – at prøve den af ved at lade den indgå i de retter, der serveres på landets restauranter. Karamel Sten kan måske anskues som en form for ostetrøffel, der rives over retterne ved brug af rive- eller mandolinjern og tilfører særlige karamelnoter. Lidt ligesom brunet smør.

Karamel Sten har gået under navnet ”Unika 22” de sidste tre år og som en del af vores Unika X sortiment været med på ostebilen, som besøger landets restauranter. Nu hvor Unika 22 er færdigudviklet har den som alle Unikas andre ostebørn fået et navn der symboliserer det særlige individ den er. Med smagen af karamel og en konsistens hård som en sten synes vi godt om navnet ”Karamel Sten”.

Duft

Dufter at karamel med en sødme lidt a la fudge. Noter af vanilje, honning og en snert fyrretræ.

Smag

Smager af karamel, lidt brændt med salte og syrlige noter. En harmonisk ost med noter af umami, flødekaramel og fyrretræ.

Følelse

Sprød og en mundfornemmelse af smør.

Næringsindhold

65+ Hvidskimmelost,
  • Karamel Sten
  • 603 kcal
    2492 kJ
    Energi
  • 56 g Fedt
  • 36 g Mættet fedt
  • <0.5 g Kulhydrater
  • <0.5 g Sukker
  • 24 g Protein
  • 1,8 g Salt

Ingredienser: Mælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe, skimmelkultur.