KRY Tistrup Mejeri
80,00 kr
Beklager, Udsolgt

KRY

Født af den rå natur. De danske topkokke havde længe efterspurgt en dansk råmælksost, og derfor skabte vi Kry. En ost på rå mælk fra én besætning på Sundgaard i Ørnhøj, syd for Holstebro. Her er mælken af højeste kvalitet og varmebehandles ikke. Netop derfor kan vores ostemester gengive naturens og årstidens fine nuancer i ostens duft, smag og udseende. Råmælksosten Kry er håndlavet på Tistrup Mejeri og lagres i minimum 36 uger på Affinage Center Unika.

Duft

Dufter af nyristet brød, stald, hø, kartoffelkælder og kærnemælk.

Smag

Smagen udvikler sig i munden. Lethed i aromaer og samtidig en intens og krydret smag med milde noter af stald. Honningmelon og fede nødder.

Følelse

Giver en let prikken på tungen. Osten føles kompakt og bliver længe i munden.

OPBEVARING

Opbevar ostene i det medfølgende vokspapir. Gnalling dog i det pergamentpapir den leveres i eller madpakkepapir. Opbevar fortrinsvis ostene nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest.

TEMPERERING

Ved at lade ostene temperere inden du skal spise dem, så får du en mere nuanceret og koncentreret smags-oplevelse. Tag ostene ud af køleskabet en times tid før de skal spises. Jo hårdere osten er, jo længere tid skal den bruge på at varme op. Når du tempererer ostene, så placér dem under et hårdt opvredet viskestykke, så de ikke tørrer ud.

RÆKKEFØLGE

Følg princippet om at starte med de milde oste og afslutte med de mere kraftige oste. Smag efter hvor modne ostene er og placer herefter ostene i en smagsmæssig rækkefølge før servering.

AFFINAGE

Ostene modner over tid så følg deres udvikling og oplev, hvordan tiden påvirker ostenes duft, smag, udseende og konsistens.

UDSKÆRING

Skær råmælksosten ud i tynde, trekantede skiver med synlig skorpe på ydersiden.

Vidste du at...

...der er forskel på kernen og kanten af Økologisk Kry. Både i smag og duft. Smag på skorpen og få en intens smagsoplevelse. Smag Kry sammen med friske, sprøde vine som f.eks. en Fransk Gewurtztraminer eller gå efter en tør hvidvin med dybere kompleksitet, gerne med noter af tør sherry.

John Gynter John Gynter Ostemand

"Min drøm er, at vi via samarbejdet med toprestauranter kan skabe en øget interesse for ost, så forbrugere vil drøfte smagsnuancer på gode oste på samme måde, som vi i dag gør det på vin.”

Næringsindhold

Økologisk dansk råmælksost 36% fedt. Næringsindhold pr. 100g:
  • KRY
  • 438 kcal
    1815 kJ
    Energi
  • 36 g Fedt
  • 23 g Mættet fedt
  • <0.5 g Kulhydrater
  • <0.5 g Sukker
  • 27 g Protein
  • 1,7 g Salt

Ingredienser: Økologisk råmælk, salt, osteløbe, mælkesyrekultur

Sælges med følgende vægt størrelser 2,2 kg.

Råmælk anbefales ikke til gravide