Sirius Troldhede Mejeri
45,00 kr
Beklager, Udsolgt

Sirius

Sirius er en prisvindende dehydreret rødkit, hvid- og blåskimmelost. Ved at dehydrere osten har vi bevaret de fine og elegante smagsnoter fra de tre skimmeltyper. Ostemesteren visker (vasker) overfladen flere gange med rødkitkultur, men tillader den aldrig helt at få overtaget ostens ydre af hvidskimmel. Når osten efterfølgende får lov til at udtørre langsomt – opstår smagsmagien lidt efter lidt.

Duft

Skimmel, rødkit, skovbund, champignon, kostald, salmiak.

Smag

Velafbalanceret skimmelsmag, varm og fyldig, rund smør/fløde.

Følelse

Cremet, hurtigt smeltende, prikker på tungen.

OPBEVARING

Opbevar ostene i det medfølgende vokspapir. Gnalling dog i det pergamentpapir den leveres i eller madpakkepapir. Opbevar fortrinsvis ostene nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest.

TEMPERERING

Ved at lade ostene temperere inden du skal spise dem, så får du en mere nuanceret og koncentreret smags-oplevelse. Tag ostene ud af køleskabet en times tid før de skal spises. Jo hårdere osten er, jo længere tid skal den bruge på at varme op. Når du tempererer ostene, så placér dem under et hårdt opvredet viskestykke, så de ikke tørrer ud.

RÆKKEFØLGE

Følg princippet om at starte med de milde oste og afslutte med de mere kraftige oste. Smag efter hvor modne ostene er og placer herefter ostene i en smagsmæssig rækkefølge før servering.

AFFINAGE

Ostene modner over tid så følg deres udvikling og oplev, hvordan tiden påvirker ostenes duft, smag, udseende og konsistens.

UDSKÆRING

Skær Sirius ud i passende små lagkagestykker. Skorpen spises med for at få et kontrastfyldt og mere intenst smagsindtryk.

Vidste du at...

...Sirius under tørring smider omkring 1/5 af sit vandindhold? Salten fordamper ikke, men bliver i osten, der får en relativt højere saltkoncentration. Salten er blandt andet med til at fremhæve smagen i osten. Giv ostens rødkit, hvid- og blåskimmel modspil med en frugtvin rig på sødme og krydrede noter.

John Gynter John Gynter Ostemand

"Min drøm er, at vi via samarbejdet med toprestauranter kan skabe en øget interesse for ost, så forbrugere vil drøfte smagsnuancer på gode oste på samme måde, som vi i dag gør det på vin.”

Næringsindhold

Næringsindhold pr. 100g
  • Sirius
  • 558 kcal
    2304 kJ
    Energi
  • 55 g Fedt
  • 35 g Mættet fedt
  • <0.5 g Kulhydrater
  • <0.5 g Sukker
  • 17 g Protein
  • 1.8 g Salt