Sorachi Ace

Fås kun i Arla Unika butik

Sorachi Ace

Sorachi Ace er navnet på den japanske humlesort, der er tilsat osten. Osten er udviklet til det danske mikrobryggeri Mikkellers årlige ølfestival Copenhagen Beer Celebration. Osten blev til udfra et ønske om at fremstille en spiselig singlehop IPA. På rejsen derhen er der eksperimenteret med at matche humletyper og mælkesyrekulturer. Resultatet er en ost med en dyb kompleksitet i både smag og duft og en krydret aroma og bitter eftersmag fra humlen.

OPBEVARING

Opbevar ostene i det medfølgende vokspapir. Gnalling dog i det pergamentpapir den leveres i eller madpakkepapir. Opbevar fortrinsvis ostene nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest.

TEMPERERING

Ved at lade ostene temperere inden du skal spise dem, så får du en mere nuanceret og koncentreret smags-oplevelse. Tag ostene ud af køleskabet en times tid før de skal spises. Jo hårdere osten er, jo længere tid skal den bruge på at varme op. Når du tempererer ostene, så placér dem under et hårdt opvredet viskestykke, så de ikke tørrer ud.

RÆKKEFØLGE

Følg princippet om at starte med de milde oste og afslutte med de mere kraftige oste. Smag efter hvor modne ostene er og placer herefter ostene i en smagsmæssig rækkefølge før servering.

AFFINAGE

Ostene modner over tid så følg deres udvikling og oplev, hvordan tiden påvirker ostenes duft, smag, udseende og konsistens.

Skær råmælksosten ud i tynde, trekantede skiver med synlig skorpe på ydersiden.

John Gynther John Gynther Ostemand

"Min drøm er, at vi via samarbejdet med toprestauranter kan skabe en øget interesse for ost, så forbrugere vil drøfte smagsnuancer på gode oste på samme måde, som vi i dag gør det på vin.”

Næringsindhold

Fast modnet ost 48+/30% fedt. Næringsindhold pr. 100 g:
  • Sorachi Ace
  • 379 kcal
    1572 kJ
    Energi
  • 30 g Fedt
  • 19 g Mættet fedt
  • <0.5 g Kulhydrater
  • <0.5 g Sukker
  • 26 g Protein
  • 1.7 g Salt

Ingredienser: Mælk, salt, humle te, osteløbe, mælkesyrekultur.