FAQ

Spørgsmål til BESTILLINGEN

Hvis du har spørgsmål til betalinger, leveringer mv. så kontakt venligst Arla Forum på Arla.dk/kontakt.

Hvis du har spørgsmål, som du ønsker butikkens ekspertise til er du velkommen til at kontakte vores butikspersonale på unikawebshop@arlafoods.com eller på telefon 91 31 46 66. Du kan også skrive særlige hensyn i kommentarfeltet i webordren, så tager vores personale hensyn til det.

Vores normale åbningstider er:

Man-onsdag        10.00 – 17.30

Torsdag                  10.00 – 18.00

Fredag                    10.00 – 18.30

Lørdag                    10.00 – 16.00

Søndag                   lukket 

Vær opmærksom på særlige åbningstider omkring jul og nytår.

Kontakt os

Har du spørgsmål, du ikke finder svar på i denne FAQ er du velkommen til at kontakte os. Se hvem du skal henvende dig til nedenfor:

 Spørgsmål til produkter samt bestilling på webshop: unikawebshop@arlafoods.com / +4591314666

Reklamationer på produkter (uanset hvor de er købt): ArlaForum, www.arla.dk/kontakt

Ostesmagninger: Mette Aaskov Lassen, mette.aaskov.lassen@arlafoods.com / +4591312731

Presse: Line Holmen, line.holmen@arlafoods.com / +4576434546 

Håndpakket i Arla Unika butikken

Arla Unikas webshop er en forlængelse af vores flagskibsbutik i Latinerkvarteret i Aarhus.

Det er også her til Arla Unika butikken, at webordren tilgår og vores personale gør sig umage for at udvælge og vurdere de bestilte varer. Vores personale er omhyggelige med at pakke ostene på køl og forsvarligt emballere evt. øvrige varer, så den høje kvalitet bevares hele vejen hjem til dig.

Fri fragt over kr. 599

Vi dækker fragtomkostningen, hvis du bestiller varer for minimum kr. 599.

Fragt koster kr. 79 per bestilling. Dog kr. 39, hvis du udelukkende bestiller gavekort.

Dag-dag levering pakket på hverdage

Online bestillinger modtages, pakkes og afsendes fra Arla Unika butikken i Aarhus. Pakker afhentes i vores butik mandag-torsdag med aflevering på modtageradresse tirsdag-fredag.

Bestillinger modtaget inden kl. 15 mandag-torsdag leveres hverdagen efter. Bestillinger afgivet efter torsdag kl. 15 og i løbet af weekenden pakkes mandag og leveres tirsdag.

Vi leverer til hele landet inkl. brofaste øer. Der leveres desværre ikke til ikke-brofaste øer, da vi ikke pt. har mulighed for at holde ostene forsvarligt nedkølede over længere tid.

Vær opmærksom på, at pakker hverken afhentes i butikken eller bringes ud på helligdage.

Vær hjemme til at stille ostene på køl senest kl. 18 på leveringsdag

Ostene er pakket med køleelementer, så de holder sig under 5 grader i minimum 26 timer. Vær derfor hjemme til at få ostene i køleskabet senest kl. 18 på leveringsdagen.

Som det også præciseres ved ordreafgivelsen, så overgår ansvaret til dig, når pakken er leveret. Er du ikke hjemme stilles pakken på det sted (skyggested), som du har angivet ved ordreafgivelsen og det ville være ærgerligt, hvis oste gik til grunde på grund af at de ikke blev sat på køl rettidigt.

Leveres forsvarligt nedkølet

Oste pakkes med køleelementer og separeres fra evt. andre bestilte stuetempererede varer som frugtvine, kaffe mv. Ostene pakkes på køl, så de kan holde sig under 5 grader i minimum 26 timer. Venligst vær opmærksom på at oste bør placeres i køleskab senest kl. 18 på leveringsdagen.

Pakkerne afhentes af DHL Express i Arla Unika butikken, Latinerkvarteret, Aarhus kl. ca. 18 mandag-torsdag og leveres hverdagen efter kl. ca. 8-16. Hvis modtageren ikke er hjemme, stilles pakken på det sted, der angives ved bestillingen.

Følg ordren

Du får en mail fra Arla Unika butikken, når din bestilling er modtaget og afsendt fra butikken og når den er leveret hos dig inkl. et  track and trace nummer, så du kan følge pakken fra DHL Express.

Se venligst nedenstående "Spørgsmål til bestillingen" vedr. hvem du bør kontakte for bedste og hurtigste hjælp. Vi er klar til at hjælpe, så du får en god osteoplevelse.  

Gavekort

Gavekort leveres flot indpakket og kan bruges både på webshoppen arlaunika.dk og i Arla Unika butikken i Klostergade 20 i Aahus og i Arla Unika butikken i Torvehallerne.

Ved indløsning på webshoppen skriver du gavekortnummer (lang kode på selve det hvide kreditkort) i feltet ”gavekode” ved betaling. Vær opmærksom på, at gavekort ikke kan kombineres med rabatkoder.

Det er kun gavekort udstedt efter 26. oktober 2016, der kan bruges på webshoppen.

Gavekort skal senest anvendes 3 år efter udstedelse.

Oplever du problemer ifht indløsning af gavekort på web, så venligst kontakt Arla.dk/kontakt

Rabatkoder

Rabatkoder indtastes ligesom gavekort i feltet ”gavekode” ved betaling. Rabatkoder kan ikke kombineres med gavekort.

Forsinket ordre med oste leveret efter kl. 18 eller dagen efter

Ostene er pakket til at kunne holde sig kølet til den planlagte leveringsdag kl. 18. Skulle det helt mod forventning ske at DHL Express leverer efter kl. 18 på leveringsdagen og ostene er over 5 grader, så venligst kontakt Arla Forum (arla.dk/kontakt) og vi sørger for at der sendes nye oste til dig.

Hvor meget ost skal jeg servere?

Den tommelfingerregel, vi arbejder ud fra, når vi laver osteborde og –smagninger er, at én person spiser omtrent 20-25 gram af de bløde oste og 30-35 gram af de faste oste. Vælg lidt mindre, hvis der er mange andre ting end ost på bordet og gerne lidt mere, hvis ostene står for sig selv. Du kan læse mere under fanen Den kompetente ostevært

Hvor lang tid kan ostene holde sig?

Fra vi skærer og pakker ostene, er holdbarheden fire uger på de faste oste. På de bløde oste og vores friskost Loke er holdbarheden minimum 2 uger. Undervejs udvikler smagen sig, så hold øje med hvad der sker og smag med, når osten ændrer både udseende, duft og smag.

Kan jeg spise skorpen?

Med undtagelse af Havgus og Årstidsost kan man spise skorpen på Unika oste. Når skorpen på de to oste ikke skal spises skyldes det at de er dækket af plastic, der lukker overfladen, men lader osten ånde. Kry og Kornly er faste oste med naturskorpe og der er delte meninger om man bør og kan spise skorpen på dem.

Hvordan opbevarer jeg mine oste?

Opbevar vores oste koldt i køleskabet, fortrinsvis nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest. Pak ostene ind i det medfølgende vokspapir, så de kan ånde. Gnalling og Sirius er undtagelsen og opbevares bedst i det pergamentpapir de leveres i ellers brug madpakkepapir.

Ost af rå mælk

Kry er lavet på rå mælk, dvs. at mælken ikke er pasteuriseret. Gravide frarådes at spise ost af upasteuriseret mælk.