Appetizer med kongekrabbe og Karamel Sten

3t Ingredienser til 16 portioner

Brunet Smør-mayo

Find opskriften på brunet smør-mayo her

Ribs BBQ-sauce

  • 250 g ribs
  • 50 g brun farin
  • 1 dl sød æbleeddike
  • ½ dl citronsaft
  • 1 tsk piment d`Espelette
  • 10 dråber tabasco
  • salt & peber
  • 1 spsk klar jævner f.eks Fresubin

Røget Salt:

  • Salt

Friteret Thai-Risnudler:

  • 16 firkantede risnudler ”riceflakes” (fåes bl.a. i Thaibutikker)
  • Neutral olie

Kongekrabbe:

  • 2 kongekrabbe-ben

Urter til pynt:

  • 16 Havesyre
  • 16 Burgerkarse
  • 16 Lakridstagetes
  • 16 Tallerkensmækker blade

Karamel Sten

Appetizer med kongekrabbe og Karamel Sten

Tilberedning

Ribs BBQ-sauce:

Ribs, brun farin piment d`Espelette koges i 5 min, tilsæt tabasco, æbleeddike, salt og peber og citronsaft

Rør det hele sammen sigt og jævn med fresubin over svag varme.

Afkøles

Røget Salt:

Salt ryges med hø og blendes med høasken.

Friteret Thai-Risnudler:

Friter nudlerne i 180 grader varm olie og sæt på papir.

Kongekrabbe:

Benene klippes op på langs og kødet tages ud, befries for brusk, rulles op i film. Krabberullerne porcheres i vandbad v. 65 grader.10 min og afkøles i isvand.

Kongekrabben pensles med Ribs BBQ-sauce før udskæring.

Urter til pynt:

Skylles og soigneres.

Servering/Karamel Sten:

1 friteret nudel

drys med røget salt

1 dut brunet-smør-mayo

1 af hver af urterne

1 skive kongekrabbe

Riv Karamel Sten over til slut

Vis alle opskrifter