Citrontærte med Loke & karamel

1t 30min Ingredienser til 8 portioner

Tærtebund (tærteform ca. 23 cm):

  • 200 g hvedemel
  • 70 g grahamsmel
  • 30 g malt
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • 100 g. Unika Saltet Smør
  • 30 g. neutral olie
  • 2 spsk cognac
  • ½ dl. koldt vand

 

Fyld:

  • 400 g. god krydret citronmarmelade (vi brugte Unika Kandiserede Citroner)

 

Marengs:

  • 50 g. vand
  • 150 g sukker
  • 75 g glucose
  • 100 g æggehvider
  • 25 g sukker

 

Karmelcreme med Loke friskost:

  • 100 g Loke friskost
  • 50 g. dulce de leche

 

Til pynt og servering:

  • Citron-timian
  • Krystalliseret hvid chokolade
  • Blodappelsinsorbet
Citrontærte med Loke & karamel

Tilberedning

Tærtebund:

Smulder smør og fedtstof i melet til det ligner revet ost og saml det med cognac og koldt vand.

Lad dejen hvile på køl ½ time.

Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den.

Forbages i 10. min. ved 180 grader

Bred citronmarmeladen ud over bunden og bag yderligere 10-15 min ved 180 grader

 

Marengs:

Vand, 150 g sukker og glucose koges til 117 grader

Æggehvider og 25 g sukker piskes i maskine

Hæld sukkerlage v. 117 grader i de piskede hvider mens maskinen kører.

Kom den færdige marengs på sprøjtepose og sprøjt fine dutter på tærten

Brænd marengsen med brænder

 

Karamelcreme med Loke Friskost:

Loke og dulche de leche røres sammen, kommes på sprøjtepose og sprøjtes ud på toppen af den brændte marengs.

 

Pynt med blade af citon-timian:

Server f.eks. med krystalliseret hvid chokolade og blodappelsinsorbet

Vis alle opskrifter