Citrontærte med Loke og karamel

8 portioner 1 t. 30 min.

Ingredienser

Tærtebund:

200 g hvedemel
70 g grahamsmel
30 g malt
1 tsk salt
½ tsk stødt kardemomme
100 g Saltet Smør
30 g neutral olie
2 spsk cognac
½ dl koldt vand

Fyld:

400 g krydret citronmarmelade

Marengs:

50 g vand
150 g rørsukker
75 g glucose
100 g æggehvider
25 g sukker

Karmelcreme:

100 g Loke
50 g dulce de leche

Nyfortolkning af klassikeren tarte au citron meringuée. Vi har tilføjet en krydret undertone samt en syndig karamel med friskost.

Tilberedning

Tærtebund:

  1. Smuldr smør og olie ud i melet til det ligner revet ost, og saml det med cognac og koldt vand til en ensartet masse.
  2. Lad dejen hvile på køl ½ time.
  3. Rul dejen ud og beklæd en tærteform på 23 cm. med den.
  4. Bunden blindbages i 20 min. ved 180 grader.
  5. Spred citronmarmeladen ud over bunden.

Marengs:

  1. Vand, 150 g sukker og glukose koges til 117 grader i en gryde.
  2. Æggehviderne og 25 g sukker piskes luftigt.
  3. Hæld sukkerlagen i æggehvider langsomt under kraftig piskning, når den er på de 117 grader.
  4. Pisk sukkerlagen, til den har rumtemperatur og en sej tekstur.
  5. Kom den færdige marengs i en sprøjtepose og opbevar den ved rumtemperatur indtil anretning.

Karamelcreme med Loke:

  1. Loke og dulche de leche røres sammen til en homogen masse og kommes i en sprøjtepose til anretning.

Servering:

  1. Ved servering pyntes tærten med marengsen, som brændes kort med en gasbrænder, til den er gylden.
  2. Sprøjt karamelcremen ud ovenpå marengsen, og server citrontærten med det samme.

Relaterede produkter

Sold out

Sold out

Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg