Fermenteret kartoffelgrød, stegt Kry og rimet porre

Ingredienser til 4 portioner
  • 500 g bagekartofler
  • 30 g salt
  • 1 l vand
  • 150 g Kry
  • 5 dl Essens Fløde 50%
  • 1 porre.
  • Salt og sukker
  • ¼ bdt dild
  • 50 g stenbiderrogn, renset

 

Fermenteret kartoffelgrød, stegt Kry og rimet porre

Tilberedning

1. Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Skyl grundigt. Opløs saltet i vandet og hæld over kartoflerne. De skal kunne dækkes helt. Lad stå ved stuetemperatur til der dannes små bobler og vandet ser mælket ud.

2. Blend nu kartoflerne kort med vandet. Dette gør at kartoflerne ikke blendes helt ud, men beholdes i små stykker. Sigt vandet fra og skyl kartoflerne. Kog forsigtigt op med fløden og lad simre til alt er mørt.

3. Skær porren i ringe og drys med salt og sukker. Lad stå i 10 minutter og skyl. Vend med hakket dild.

4. Skær Kry´en i tynde skiver og bag i ovnen på bagepapir ved 200 grader til den er gylden og sprød. Dryp af på fedtsugendepapir og hak i mindre stykker.

5. Server nu grøden lun toppet med porre, osteknas og frisk stenbiderrogn.

Vis alle opskrifter