- 300 g sukker
- 2 dl vand
- 2 citroner (saft af begge og skal af 1)
- 10 stk skovmærke frisk eller tørret
- 500 g Årstidskefir
- 200 g Essens Ymer
Kefir-koldskåls -sorbet
Kefir-koldskåls -sorbet
Ingredienser
2t Ingredienser til 5-6 portioner
Tilberedning
Kog sukker og vand op
Tilsæt skovmærke
Lad trække under låg 20 min og si lagen.
Tilsæt citron-saft og -skal
Rør Årstidskefir og Essens Ymer i sukkerlagen
TIP:
På en ismaskine kan man altid røre en is af koldskål! Transformer bedst koldskål til is ved at være opmærksom på:
1) Smagen skal være kraftigere end til koldskålen, så halver mængden af mejeriprodukter fra den oprindelige opskrift.
2) Bedre konsistens og mere fedme opnås ved at tilsætte 1/8-1/4 Essens Fløde 50% til massen.
3) Fjern krydderier, f.eks. vaniljestænger og kardemommekapsler fra massen, inden den køres på ismaskinen.