Morkeltoast med Havgus 12, kyllingeskind og Karamelstensknas

Ingredienser til 4 portioner

Havgusmayonnaise

Udstyr: en meget kraftig blender f.eks. en Thermomixer

  • 3 blødkogte æg (kogt i 5 min)
  • ½ dl hvidvinseddike
  • ½  dl vand
  • Salt
  • 6 dråber tabasco
  • 100g Havgus 12
  • 3 dl neutral olie
  • Salt og peber

 Syltede morkler

  • 100g udblødte morkler
  • 1 skalotteløg
  • 4 kviste timian
  • ½ dl sherry eddike
  • 1 dl hønsefond
  • 20g smør
  • Salt og peber

 Sprødt kyllingeskind, brød og friteret karamelsten

  • 1 Karamelsten
  • 300g smør
  • 50g pankorasp
  • 50 g kyllingeskind

 Croutoner

  • 2 skiver lyst brød
  • Olivenolie
  • Salt

 

Morkeltoast med Havgus 12, kyllingeskind og Karamelstensknas

Tilberedning

Havgusmayonnaise

1. Blend æg, eddike, vand, salt og Havgus 12 til en pure.

2. Emulger olien i og smag til med salt, tabasco og peber. Lad blenderen køre på fuld hastighed indtil friktionsvarmen gør den lun, når du mærker uden på glasset.

3. Sigt mayonnaisen igennem en finmasket sigte til sidst og fyld den i en sprøjtepose.

 

Syltede morkler

1. Skyl morklerne grundigt i flere hold vand, indtil der ikke er sand i bunden af skålen mere.

2. Pres morklerne fri for vand og steg dem gyldne i lidt olie. Tilsæt smør og finthakket skalotteløg samt hakket timian. Når løgene er blevet gennemsigtige tilsættes sherryeddike. Kog alt eddiken væk og tilsæt hønsefond. Lad morklerne simre til de er møre. Tilsæt evt. mere hønsefond, hvis gryden koger tør, inden morklerne er færdige.

3. Køl de færdige morkler af og smag til med salt og peber, inden de hakkes fint.

 

Sprødt kyllingeskind, brød og friteret karamelsten

1. Brun smørret i en gryde og sigt det over i en ny gryde. Gem den karamelliserede valle, der sidder i bunden af gryden!

2. Riv Karamelsten på et microplane og friter det gyldent i den varme smør. Pas på det ikke brænder på. Sigt den sprøde Karamelsten fra smørret og læg den på et tykt lag køkkenrulle. Friter kyllingeskindet sprødt i den resterende brunede smør og knus det ned i Karamelstenen.

3. Hæld det sidste smør over pankoraspen og bag den gylden ved 150 grader i ovnen.

4. Vend Karamelsten, kyllingeskind og panko sammen og lad det hele ligge på køkkenrullen frem til servering.

 

Croutoner

Skær små firkanter af brødet og vend dem med olivenolie og salt – bag dem gyldne ved 160 grader i ovnen, til de er helt tørre.

 

Anretning

Vend lidt Havgusmayo i de syltede morkler, så det bliver til en grov remoulade i konsistens. Læg morkelremouladen på toast og top med crumble af Karamelsten, panko og kyllingeskind.

 

Vis alle opskrifter