Pimpet Brunet Smør

1t Ingredienser til 4-5 portioner

Ingredienser til Brunet Smør:

  • 0,45 kg Arla Unika Saltet Smør

Ingredienser til Pimpet Brunet Smør:

  • 0,4 kg Brunet Smør (ovenstående)
  • 0,5 Karamelsten (ca. 30 g) 
Pimpet brunet smør

Tilberedning

Fremgangsmetode for Brunet Smør:

Smørret brunes under omrøring ved middel varme i en tykbundet gryde, til smørret har optaget en kraftfuld aroma samt en gylden farve.

Når smørret har trukket i 15-20 minutter, sies det brunede bundfald fra. Dette skal foregå i roligt tempo over ti minutters tid for, at få den optimale smag frem i smørret.

Fremgangsmetode for Pimpet Brunet Smør:

For at infusere det brunede smør med Karamelstenen, rives den ned i det brunede smør når det sættes til at dvale i 15-20 minutter.

Herefter sies bundfaldet fra og placeres på fedtsugende papir.

Derefter opbevares det revne Karamelsten i en lufttæt beholder. Det dekorative Karamelsten kan bruges ved anretning både i det salte og søde køkken. 

Vis alle opskrifter