Porcheret æg m. kartofler og Essens Fløde 50%

2t Ingredienser til 4 portioner

1 fed brændt hvidløg

600 g nye kartofler

100 g Arla Unika saltet Smør eller Essens Double Fraiche

Salt og peber

4 stk æg

Til pynt:

4-5 grønne asparges

1 bk. karse

1 bk. brøndkarse

1 bk. hvidløgsspirer

2 dl. Essens Fløde 50 % hældes over ved servering 

Porcheret æg m. kartofler og Essens Fløde 50%

Tilberedning

Brændte hvidløg:

Hele hvidløgsfed bages med skal 1-2 timer v. 250 grader i ovnen, afkøles og rives over rette tilslut.

Tip:  Holder længe og kan sætte smag på andre retter så lav ekstra.

Porcheret æg:

Hele æg tilberedes ved 1 ½ time i temperaturstyret vandbad v. 63 grader, ved servering pilles de og evt. ”løs” hvide fjernes.

Knuste Kartofler:

Kog kartofler møre i letsaltet vand.

Knus kartoflerne med piskeris og tilsæt Unika Saltet Smør/Essens Creme Fraiche og smag tilmed salt og peber.

Tip:  Juster evt. syren med Essens Årstidskefir

Pynt:

Lav tynde strimler af grønne asparges mandolin og læg i isvand.

Anretning/servering:

Lav en rede af knus kartoffel og placer ægget der.

Pynt med grønne asparges, brødkarse, hvidløgsspirer og karse.

Riv brændt hvidløg over retten

Ved servering hældes Essens Fløde 50% over retten 

Vis alle opskrifter