Syltede kongekrabbe og torsk i ”tigers kefir”, agurk og daikon

Ingredienser til 4 snack portioner
  • 100 g kongekrabbe
  • 100 g torskefilet uden ben og skind
  • Havsalt
  • Sukker
  • 1 dl Essens Kefir
  • 5 g ingefær
  • Lidt rød chili efter behag
  • 1/4 fed hvidløg
  • 4 cl limesaft
  • 4 cl l citronsaft
  • 1 tsk. fiskesauce
  • 30 ml lys soya
  • 1 potte koriander
  • 200 g baby spinat
  • 3 dl rapsolie
  • 1/2 agurker
  • 1/4 kinaradiser
Syltede kongekrabbe og torsk i ”tigers kefir”, agurk og daikon

Tilberedning

1. Blancher krabbebenene og fjern skaller og brusk fra kødet. Skær torsken i strimler og krydder begge med salt og sukker. Læg krabbe og fisk sammen og rul stramt op i smurt film. Pocher ved 43 grader i ca. 40 min og køl af til dagen efter. Skær ud i tynde skiver og fordel på 4 tallerkner.

2. Rør Essens Kefir med ingefær, chili, hvidløg, lime og citronsaft. Lad trække minimum 1 time og sigt.

3. Blend spinat med olie til den ryger en smule og kom korianderen i de sidste 30 sekunder. Kom i en flad beholder og køl af i køleskabet. Sigt igennem et kaffefilter for urenheder og andet.

4. Skær agurk og daikon i små tern og kom i kefirsaucen, der til sidst skilles med korianderolien. Top hver fiskeskive med lidt kefirdressing.

Vis alle opskrifter