Unika fastelavnsboller m. appelsin og chokolade

12 portioner 1 t.

Ingredienser

Dej

75 g Saltet Smør

250 g hvedemel

1 tsk. stødt kardemomme

1 dl lunken Årstidsmælk

½ pakke gær

1 æg

1 spsk. rørsukker

Appelsinremonce

1/1 økologisk appelsin

200 g mandler uden skal

100 g rørsukker

100 g Saltet Smør

Fyld og pynt

100 g mørk Chokolade

½ liter Uartig Fløde (Fløde 48%)

Resten af appelsinremoncen

Flormelis

Tilberedning

Appelsinremonce:

  1. Kog en hel appelsin i vand ca. 1 time og afkøl.
  2. Blend derefter med mandler til ensartet masse og tag ca. 1/3 fra til flødefyldet.
  3. Til resten tilsættes rørsukker og smør. Dette er din appelsinremonce.

Fastelavnsboller:

  1. Smør, mel og kardemomme smuldres sammen.
  2. Lunken mælk, gær, æg og sukker piskes let sammen.
  3. De to blandinger æltes godt sammen og hviler ca 1 time.
  4. Rul bolledejen ud og del i 12 kvadrater, der foldes om en generøs klat fyld + et lille stykke chokolade.
  5. Efterhæv bollerne i 45 minutter og bag dem i 10 minutter ved 200 grader til de er gyldne og bagte.
  6. Lad bollerne køle af på en rist.

Fyld:

  1. Pisk Uartig Fløde (Fløde 48%) til skum og smag til med gemte appelsin-mandelblandingen og flormelis efter behag.

Servering:

  1. Flæk de afkølede boller.
  2. Temperér chokoladen og fordel den på den øverste halvdel af bollerne.
  3. Sprøjt appelsinflødeskummet ud på nederste halvdel og sæt toppen på igen.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg