Unika Koldskål

15min Ingredienser til 4 portioner

1 dl æggeblommer, vi bruger pasteuriserede

90 g sukker

korn fra ½ stang vanilje

skallen fra 1 øko citron, fintrevet

½ liter Essens Ymer

½ liter Essens Kærnemælk

saften fra ½ øko citron

7 hele grønne kardemommekapsler

Unika Koldskål

Tilberedning

Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og citronskal til luftigt skum og vend forsigtigt resten af ingredienserne i. Lad hvile på køl, så smagen trækker ud og server.

TIP:

På en ismaskine kan man jo altid røre en is af koldskål! Unika Koldskål transformeres bedst til is ved at være opmærksom på:

1) Smagen skal være kraftigere end til koldskål, så halver mængden af kærnemælk og ymer i den oprindelige opskrift.

2) Bedre konsistens og mere fedme opnås ved at tilsætte 1/8-1/4 Essens Fløde 50%.

3) De hele kardemommekapsler fjernes inden isen røres

Vis alle opskrifter