Høgelundgaard 8
Særpris

Høgelundgaard 8

Unika Ost Læs mere
  • --52,00 kr
  • Normal pris 52,00 kr

    Afbalanceret sødme

    Høgelundgaard 8 er en frugtig blåskimmelost, som modnes 8 måneder. Vi fremstiller osten på Høgelund Mejeri. Høgelundgaard 8 er en yngre udgave af Høgelundgaard 12, som er et fyrtårn inden for dansk blåskimmel. Mest på grund af kontrasten mellem skimmel og den bemærkelsesværdige smag af sød frugt. Vi fremstiller osten på Høgelund Mejeri i små, åbne ostekar, hvor den bliver tilsat en særlig gærkultur. Modnet aerobt i 4 måneder efterfulgt af 4 måneder anaerobt udvikler osten konsistens og smag. Høgelundgaard 8 er kendetegnet ved sin rustikke overflade med blåsort, hvid, rød og brunlig skimmel. Skimmelen og den afbalancerede, søde frugtsmag giver en unik kontrast og intens smag.

    Kongstanke bag osten: At udforske forskellige modningsgrader og samtidig udfordre dogmet om, at ost altid bliver bedre jo længere den modner.

    Ostens navn: Navnet er en hyldest til Høgelund Mejeri, hvis mangeårige kompetencer inden for blåskimmelost har dannet fundamentet for udviklingen af osten. Tallet 8 angiver det antal måneder, osten har modnet.

    Duft

    Intens duft af tropisk frugt og whiskey.

    Smag

    Harmonisk, sødlig, frugtig smag, salt og afrundende syre.

    Følelse

    Blød og fuldfed, smelter hurtigt på tungen, knasende krystaller.

    Match og nå nye højder

    Udskæringer

    Skær Høgelundgaard i tynde skiver med synlig skorpe på ydersiden. Spis skorpen med for at få den fulde smagsoplevelse. For et ekstra flot snit gennem osten, kan du se efter de små 'huller' eller indstikninger der er i ostens overflade. Ved et snit gennem indstikningerne vil du tydeligt kunne se blåskimmelen træde frem i osten.

    Opbevaring

    Opbevar ostene i det medfølgende vokspapir. De dehydrerede oste dog i det pergamentpapir de leveres i eller madpakkepapir. Opbevar fortrinsvis ostene nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest.

    Rækkefølge

    Følg princippet om at starte med de milde oste og afslutte med de mere kraftige oste. Smag efter hvor modne ostene er og placer herefter ostene i en smagsmæssig rækkefølge før servering.

    Temperering

    Ved at lade ostene temperere inden du skal spise dem, så får du en mere nuanceret og koncentreret smags-oplevelse. Tag ostene ud af køleskabet en times tid før de skal spises. Jo hårdere osten er, jo længere tid skal den bruge på at varme op. Når du tempererer ostene, så placér dem under et hårdt opvredet viskestykke, så de ikke tørrer ud.

    Affinage

    Ostene modner over tid så følg deres udvikling og oplev, hvordan tiden påvirker ostenes duft, smag, udseende og konsistens.

    Næringsindhold

    Semifast blåskimmelost 60+, 37% fedt. Næringsindhold pr. 100 g.

    Høgelundgaard 8

    407 kcal
    1685 kJ

    Energi

    37 g

    Fedt

    24 g

    Mættet Fedt

    <0,5 g

    Kulhydrater

    <0,5 g

    Sukker

    18 g

    Protein

    2,6 g

    Salt

    Ingredienser: Mælk, fløde, salt, mælkesyrekultur, osteløbe (mikrobiel), skimmelkultur, gærkultur