Hvordan Bo Tistrup Mejeri
90,00 kr
Beklager, Udsolgt

Hvordan Bo

Hvordan Bo er en økologisk, lagret Danbo. Osten fremstilles på Tistrup Mejeri og modnes 23 uger på Affinage Center Unika, som ligger i forlængelse af mejeriet. Osten er en lagret Danbo 45+. At det er en 45+ betyder, at ostens fedtindhold i tørstoffet er 45%. Fedtprocenten i den færdige ost er 27%.

Danbo er den mest producerede og spiste ost i Danmark. Det er danskernes ost og betragtes som Danmarks nationalost.

Kongstanken bag osten er at nyfortolke økologisk, lagret Danbo til nye højder ved bl.a. at reducere vandindholdet og dermed koncentrere fedt- og proteinindholdet i osten. Økologisk mælk har fra naturens side en anden bakteriesammensætning end konventionel mælk, og derfor har vi anvendt nye teknologiske greb - dobbeltbaktofugering - som gør den økologiske mælk endnu mere ren. Dette er vigtigere jo længere modningstiden er.

Hvordan Bo er dermed vores fortolkning af, hvordan en økologisk, lagret Danbo bør være.  En konsistens man kan mærke og en ren, karakteristisk smag, hvor kit ikke har fået overtaget, men er i god balance med resten af osten.

Kongstanke bag osten: At løfte Danmarks nationalost Danbo til nye højder.

Ostens navn: Hvordan Bo skildrer den udfordring, vi gav os selv. Hvordan løfter vi økologisk, lagret Danbo til nye højder og får en markant, men ren kitsmag frem i osten?

Duft

Intens duft af stald, nødder og korn.

Smag

Dyb modnet smag og en let bitterhed. Har kant og en rund smag af smør.

Følelse

Fyldig og blød konsistens, der smelter på tungen.

Næringsindhold

Danbo 45+/24% fedt. Næringsindhold pr. 100g:
  • 316 kcal
    1314 kJ
    Energi
  • 24 g Fedt
  • 16 g Mættet fedt
  • <0,5 g Kulhydrater
  • <0,5 g Sukker
  • 23 g Protein
  • 1,7 g Salt

Ingredienser: Økologisk mælk, salt, osteløbe, mælkesyrekultur.