Økologisk Hybrid GJESING MEJERI, DANMARK

Fås kun i Arla Unika butik

Økologisk Hybrid

UNG OG VITAL AF BLANDET BLOd

Hybrid er en krydsning mellem en fast, gul ost og en blåskimmel med omkring en femtedel fåremælk. Osten fremstilles på Gjesing Mejeri. Osten modnes på mejeriet i beskedne fem uger, inden den er klar til at blive spist. Der er mange stærke fortællinger om oste, der modnes længe og dybt for at deres skønhed forløses. Hybrid er derimod ung og vital. En rosenknop, hvor de tætpakkede rosenblade giver en fast og spændstig blomst fuld af ungdommelig duft og energi. Osten blomstrer i sin ungdom med en behagelig, fast konsistens og fine aromaer fra fåremælken, mælkesyrekulturen og den milde skimmel. En anden del af Hybrids tankemæssige arvemateriale er nysgerrigheden efter at udforske grænselandet mellem eksisterende ostetyper.

Kongstanke bag osten: Med Hybrid ønsker vi at bryde dogmer. Både ved at krydse eksisterende ostetyper og ved at finde skønheden i unge oste.

Ostens navn: Osten er en ung blanding - en hybrid - mellem fast, gul ost og blåskimmel.

 

Duft

Dufter af stald, champignon og syrligt af kærnemælk.

Smag

Smager syrligt og harmonisk. Noter af champignon, jord og skovbund.

Følelse

Fast konsistens, skør og porøs.

OPBEVARING

Opbevar ostene i det medfølgende vokspapir. Gnalling dog i det pergamentpapir den leveres i eller madpakkepapir. Opbevar fortrinsvis ostene nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest.

TEMPERERING

Ved at lade ostene temperere inden du skal spise dem, så får du en mere nuanceret og koncentreret smags-oplevelse. Tag ostene ud af køleskabet en times tid før de skal spises. Jo hårdere osten er, jo længere tid skal den bruge på at varme op. Når du tempererer ostene, så placér dem under et hårdt opvredet viskestykke, så de ikke tørrer ud.

RÆKKEFØLGE

Følg princippet om at starte med de milde oste og afslutte med de mere kraftige oste. Smag efter hvor modne ostene er og placer herefter ostene i en smagsmæssig rækkefølge før servering.

AFFINAGE

Ostene modner over tid så følg deres udvikling og oplev, hvordan tiden påvirker ostenes duft, smag, udseende og konsistens.

UDSKÆRING

Skær osten i tynde, trekantede skiver med synlig skorpe på ydersiden. Skorpen kan spises.

John Gynter John Gynter Ostemand

"Min drøm er, at vi via samarbejdet med toprestauranter kan skabe en øget interesse for ost, så forbrugere vil drøfte smagsnuancer på gode oste på samme måde, som vi i dag gør det på vin.”

Næringsindhold

Næringsindhold pr. 100 g:
  • 397 kcal
    1642 kJ
    Energi
  • 35 g Fedt
  • 22 g Mættet fedt
  • <0,5 g Kulhydrater
  • <0,5 g Sukker
  • 19 g Protein
  • 1,6 g Salt

Ingredienser: Komælk, fåremælk (20%), fløde, salt, mælkesyrekultur, osteløbe (mikrobiel), blåskimmelkultur, modningskultur.