Karamel Sten

Fås kun i Arla Unika butik

Karamel Sten

Ostetrøffel. Dampet ihjel ved en fejl

Karamelsten er en karamelliseret hvidskimmelost fra Troldhede Mejeri. Osten er fremstillet ved trykkogning i en autoklave, hvor der sker en Maillard-reaktion mellem protein og sukker. Historien bag osten er, at vi ved en fejl kom til at varmebehandle en langtidsholdbar brie for længe. Osten var hård og smagte lidt af karamel. Det, syntes vi, var spændende. Derfor gentog vi processen, og i vores begejstring lod vi en hvidskimmelost trykkoge ekstra længe. Karamelsten er hård som sten og smager lidt af karamel. Den er som en form for ostetrøffel, man kan rive over retterne ved brug af rive- eller mandolinjern. Osten tilfører særlige karamelnoter ligesom brunet smør. En harmonisk ost med noter af flødekaramel og fyrretræ.

Kongstanke bag osten: Et ønske om at afprøve helt nye fremstillingsmetoder. Ved trykkogning i en autoklave er mælkesukkeret karamelliseret, og vi har skabt en ost, som aldrig er set før.

Ostens navn: Med smagen af karamel og en konsistens hård som en sten er navnet Karamelsten oplagt.

Duft

Sødme lidt a la fudge, vanilje, honning og en snert fyrretræ.

Smag

Karamel, lidt brændt med salte og syrlige noter.

Følelse

Sprød og en mundfornemmelse af smør.

Næringsindhold

65+ Hvidskimmelost,
  • Karamel Sten
  • 603 kcal
    2492 kJ
    Energi
  • 56 g Fedt
  • 36 g Mættet fedt
  • <0.5 g Kulhydrater
  • <0.5 g Sukker
  • 24 g Protein
  • 1,8 g Salt

Ingredienser: Mælk, salt, mælkesyrekultur, osteløbe(mikrobiel), skimmelkultur.