Osteeksperimenter i Klostergade 5. juli kl 17-19
200,00 kr
Beklager, Udsolgt

Osteeksperimenter i Klostergade 5. juli kl 17-19

Torsdag d. 5. juli kl 17-19 inviterer vi indenfor i butikken, så vi sammen kan lave osteeksperimenter med den dehydrerede rødkitost Gnalling.

Som forberedelse til osteeksperimenterne starter vi med at smage på Gnalling i sin 'naturlige' form for derefter at smage på forskellige variationer af eftermodnet Gnalling. Sideløbende smager vi også på de drikkevarer, vi anbefaler at eftermodne med.

Derefter går vi igang med eksperimentet. Alle sætter deres egne osteeksperimenter over med ingredienser efter eget valg. Vi laver hver to ens oste, således at den ene ost kan komme med hjem, når eftermodningen er færdig, mens den anden ost kan smages i butikken i Klostergade lørdag d. 4. august.

Arrangementet er det første af sin slags, derfor håber vi, at I er åbne over for at teste ideen af og vil være med til at sætte rammen for fremtidige, lignende, arrangementer i butikken.

 

Hvad er eftermodning?

Eftermodning er en ekstra modningsproces, som udføres ved at drukne og vakuumere dehydrerede oste med alkohol. Når ostene har været druknet noget tid pakkes de ud og tørres, hvorefter de er klar til at blive spist. Eftermodningen tager cirka 1 måned.

 

Hvorfor eftermodning?

Eftermodning beriger ostene med ny, ofte frugtig smag og aroma, som opstår under modningen i det anaerobe miljø sammen med alkohol.