Ostesmagning 8. januar Vi laver eksperimenter i Klostergade
300,00 kr
Beklager, Udsolgt

Ostesmagning 8. januar Vi laver eksperimenter i Klostergade

Tirsdag d. 8. januar kl 19-20:30 inviterer vi indenfor i butikken, så vi sammen kan lave osteeksperimenter ved at rehydrere den dehydrerede rødkitost Gnalling.

 

Hvad er eftermodning? Eftermodning er en ekstra modningsproces, som udføres ved at drukne og vakuumere dehydrerede oste med spiritus. Når ostene har været druknet noget tid pakkes de ud og tørres, hvorefter de er klar til at blive spist. Eftermodningen tager cirka 4 uger og bidrager med ekstra smag og en særlig frugtig duft til osten.

 

Som forberedelse til osteeksperimenterne starter vi med at smage på Gnalling i sin rene form for derefter at smage på forskellige variationer af eftermodnet Gnalling. Sideløbende smager vi på de drikkevarer, vi anbefaler at eftermodne med.

 

Derefter går vi igang med eksperimentet. Alle sammensætter den væske, som Gnalling skal eftermodnes i. Det kan f.eks. være gin fra Njord Gin, porsesnaps eller spontangæret, hvid rom fra Skotlander Rum. Vi laver hver to ens oste, således at den ene ost kan komme med hjem, når eftermodningen er færdig, godt 4 uger efter ostene sættes til eftermodning.