Trefold Troldhede Mejeri

Fås kun i Arla Unika butik

Trefold

Dehydrering af Den Hvide Dame

Trefold er en dehydreret hvidskimmelost fra Troldhede Mejeri. Osten er en videreudvikling af Den Hvide Dame. En hvidskimmelost som vi tilfører gærkulturen Geotrichum, der danner en helt tynd skimmeloverflade. Når Den Hvide Dame er skabt, bliver osten dehydreret, så modningen går i dvale og den fine balance mellem syre og fedme koncentreres. På den måde intensiverer vi smagen og Trefold opstår.

Kongstanke bag osten: At undersøge, hvordan dehydrering på fuldfed ost skaber nye smagsnuancer og tekstur.

Ostens navn: Gennem dehydreringen er smagen intensiveret, og vi har skabt en trefoldig smagsoplevelse.

Duft

Sødlig, varm fløde, en ydre duft af sommereng og gæret hø.

Smag

Intens og kombineret smag med balanceret syrlighed og fedme.

Følelse

Blød, fuldfed og glat. Smelter og prikker let på tungen.

OPBEVARING

Opbevar ostene i det medfølgende vokspapir. Gnalling dog i det pergamentpapir den leveres i eller madpakkepapir. Opbevar fortrinsvis ostene nederst i køleskabet, hvor der normalt er koldest.

TEMPERERING

Ved at lade ostene temperere inden du skal spise dem, så får du en mere nuanceret og koncentreret smags-oplevelse. Tag ostene ud af køleskabet en times tid før de skal spises. Jo hårdere osten er, jo længere tid skal den bruge på at varme op. Når du tempererer ostene, så placér dem under et hårdt opvredet viskestykke, så de ikke tørrer ud.

RÆKKEFØLGE

Følg princippet om at starte med de milde oste og afslutte med de mere kraftige oste. Smag efter hvor modne ostene er og placer herefter ostene i en smagsmæssig rækkefølge før servering.

AFFINAGE

Ostene modner over tid så følg deres udvikling og oplev, hvordan tiden påvirker ostenes duft, smag, udseende og konsistens.

Udskæring

Osten udskæres i passende små lagkagestykker. Skorpen spises med.

John Gynter John Gynter Ostemand

"Min drøm er, at vi via samarbejdet med toprestauranter kan skabe en øget interesse for ost, så forbrugere vil drøfte smagsnuancer på gode oste på samme måde, som vi i dag gør det på vin.”

Næringsindhold

75+, Hvidskimmelost 50% fedt. Næringsindhold pr. 100 g:
  • Trefold
  • 501 kcal
    2068 kJ
    Energi
  • 50 g Fedt
  • 32 g Mættet fedt
  • <0.5 g Kulhydrater
  • <0.5 g Sukker
  • 12 g Protein
  • 1.6 g Salt

Ingredienser: Mælkfløde, salt, mælkesyrekultur, osteløbe(mikrobiel), hvidskimmelkultur.