ARLA ESSENS

ESSENS er et gastronomisk mejerikoncept, der udspringer af Arla Unika og bygger videre på ambitionen om at løfte mejeri til nye højder. Stor smag er pejlemærket, og enkelthed, etik og fylde er filosofien bag den nye, økologiske serie.

Med ESSENS opfordrer vi til at smage godt efter. Stop op, se, duft og tag dig god tid til at smage, så du fornemmer nuancerne. Det er her, mad bliver til gastronomi.

 

 

Fermenteringen betyder, at mælken tilsættes mikroorganismer i form af kefirkultur, der består af enzymer og bakterier. Herefter får mælken lov til at udvikle sig. Det giver mere syre og skaber flere aromastoffer end den almindelige mælk – og ultimativt giver det langt mere liv og kompleksitet til smagen. Derudover skaber fermenteringen den perlende fornemmelse, der karakteriserer kefiren, og som har givet den tilnavnet mælkens champagne

Kefiren er langt mere kompleks i sin smag, end mælk normalt er, og giver derfor nogle rigtig spændende og anderledes muligheder i forhold til madlavningen og sammensætningen af et måltid.  Kefir kan drikkes, som den er – på alle tider af døgnet og i de fleste sammenhænge, hvor du normalt bruger mælk: På cereals, mysli, til bagning, i dressinger – og så smager kefir rigtig godt til varm, krydret mad og grillet kød på grund af den let syrlige smag.

Kefiren stammer oprindeligt fra Kaukasus-bjergene og menes at være konsumeret der i årtusinder.