Twenty Thousand Leagues

- En undersøisk oplevelse

I samarbejde med Mikkeler, har vi taget en blåskimmelost, druknet den i den intense Mikkeler Black for herefter at tørre den igen. Resultatet er en aggressiv kompleks og vild ost. Twenty Thousand Leauges har en kraftig smag med toner af ananas, lakrids, rosiner og salmiak, med en lang og bitter eftersmag, hvor også noter af kokus og sød tobak fremkommer. En fast os med knasende og samtidig cremet mundfornemmelse.

Samarbejdet mellem Mikkeller og Arla Unika udspringer af venskabet mellem Mikkellers ejer Mikkel Borg Bjergsø og osteudvikler hos Arla Unika Mads Østergaard-Clausen. De første spæde skridt til samarbejdet blev taget allerede i foråret 2014, hvor Arla Unika i forbindelse med Copenhagen Beer Celebration 2014 som et forsøg præsenterede fire oste med forskellige Mikkeller-øl på ingredienslisten. Siden har samarbejdet udviklet sig yderligere og resulterer nu i en øl-infuced blåskimmelost med det mundrette navn Twenty Thousand Leagues samt osten Cheasy Simcoe, der bedst kan beskrives som en spiselig IPA. De to Mikkeller Arla Unika-oste lanceres i en kort periode i forbindelse med Copenhagen Beer Celebration 2015, som afholdes 1.-2. maj.

”Hos Arla Unika vil vi lave verdens bedste oste. Mikkeller laver nogle af verdens bedste øl – derfor er det oplagt, at vi samarbejder. Vi tænker jo begge, at alt er muligt. Hvis vi vil have en smag, så forsøger vi at lave den. Måske virker det, måske gør det ikke – men det ved vi først, når vi prøver. I første omgang har vi lavet to oste. Så må vi se, hvad vi ellers kan finde på i fremtiden, siger Mads Østergaard Clausen fra Arla Unika.

Fakta om Mikkeller

Mikkeller, der er kåret til et af verdens bedste bryggerier, blev stiftet i 2005. I dag findes bryggeriets øl på mere end 40 markeder. Mikkeller står også bag en række ølbarer verden over.

Alle artikler