Arla Unika i New York med Claus Meyer

Smag, håndværk og godt værtsskab er nogle af de elementer, der skal få new yorkerne overbeviste om kvaliteterne ved det nordiske køkken. Det sker i Claus Meyers nyåbnede Great Northern Food Hall i Grand Central Terminal i New York.

I den ikoniske hovedbanegård midt på Manhattan har den danske madentreprenør nemlig lanceret hele seks madstationer, en restaurant, en hotdogbod og en deli, der introducerer amerikanerne for nordiske idéer, tilberedningsmetoder og smage med afsæt i lokale råvarer.

Smørrebrød, grød af forskellige kornsorter, rygeost og grove brød i alle afskygninger er nogle af de ingredienser, der skal være med til at rykke grænserne hos de spisende og give dem en idé om, hvad vi kan i Norden. Med sig har Claus Meyer også taget udvalgte oste fra Arla Unika, som skal give amerikanerne et indblik i dansk mejeriinnovation, ostehåndværk og forædling. Det er ostene Havgus, Gammel Knas, Høgelundgaard, Krondild, Ask og Rød Løber.

De nordiske fødevarer og den nordiske gastronomi står stærkt på smag, kvalitet og råvarer, og det bliver spændende at se, hvordan amerikanerne vil tage imod den nordiske madoplevelse og vores oste med de særegne smage med noter af røg, aske og dild.

Alle artikler