Unika Vaflen

8t Ingredienser til 9-10 portioner

Laves minimum 8 timer før der skal bages vafler. Fordejen kan stå op til 2 døgn inden brug. Skal opbevares koldt.

  • 300 g vand, koldt fra hanen
  • 12,5 g gær
  • 300 g hvedemel
  • 120 g kærnemælk (eller mælk, øl eller en anden tyndtflydende væske)
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 2 spsk sukker
  • 100 g smør
Unika Vaflen

Tilberedning

Del 1: Fordej


1. Gær røres op i vand.

2. Mel røres i blandingen af vand og gær, så der ikke er klumper af tørt mel. Blandingen dækkes til med film eller låg og sættes i køleskabet.

3. Kærnemælk hældes oven fordejen.

4. Med dejkroge på håndmixer indarbejdes kærnemælken i fordejen.

5. Salt tilsættes.

6. Bagepulver tilsættes.

7. Med dejkroge på håndmixer røres dejen godt igennem.

8. Æggene skilles i blommer og hvider. Hviderne opsamles i en skål, mens blommerne hældes i skålen med fordej og kærnemælk.

9. Med piskeris på håndmixer piskes æggehvider skummende.

10. Der tilsættes 2 spsk sukker, og æggehvider piskes til stift skum (hvis vaflerne er til det salte køkken reduceres sukker til 1 spsk). De piskede æggehvider sættes til side

11. Smør smeltes og hældes hældes i skålen med fordej og kærnemælk.

12. Med piskeris på håndmixer indarbejdes æggeblommer og smeltet smør i dejen.

13. Dejen piskes godt igennem. Med dejskraber vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen grundigt, indtil dejen er ensartet.

 Dejen er meget robust og kan laves i god tid, blot den opbevares i køleskab. Dejen kan holde sig 1 døgn i køleskabet.

 

Del 2: Klar til bagning

 

Bagning på SAGE Smart Waffle BWM620

Program ”Belgian”.

Heating: 5 min 32 sekunder = 1 tand op mod ”Dark” fra standardindstilling som er midt imellem ”Light” og ”Dark”.

 

Indhold

1035 g totalt

Heraf 300 g mel 

Heraf 100 g smør (fedtprocent i dejen er cirka 8 %. Dejen stiger under bagning, når vandet fordamper)

 

Tips

- Den rutinerede surdejsbager kan erstatte fordejen / Trin 1 med surdej ”Chad Roberston / Tartine Bakery - style”, en surdej af halvt hvedemel, halvt vand.

- Surdejen skal være frisk, boblende og balanceret, kunne bestå flydetesten, smage godt og ikke være skarpt sur.

- De 100 g kærnemælk kan erstattes med 80 g af en anden tyndflydende væske, for eksempel øl eller ”urtevand”.

Vis alle opskrifter