Affinage

Affinage giver osten sin smag

Affinage er et mejeriteknisk udtryk for det håndværk, der ligger i at modne og forædle en ung grundost til et færdigt og spiseklart produkt. Mejeristen eller virksomheden, der foretager affinagen, kaldes for en “affineur”.

I moderne gastronomi orienterer vi os efter råvarekvalitet. Vi har lært, at råvarens kvalitet er udgangspunktet for den gastronomiske oplevelse. Også til ost er råvarens, mælkens, kvalitet vigtig. Men den er ikke afgørende for ostens smag.

Nøglen til velsmagen, til kompleksiteten, dybden og originaliteten ligger i anvendelsen af en række højt specialiserede traditionelle eller innovative affinageteknikker, som vi hele tiden justerer og forfiner.

På siden her kan du finde links til beskrivelser af nogle af de affinageteknikker, vi anvender; til de oste, der er resultatet af dem; og til køkkenteknikker og opskrifter, der er relevante for de forskellige ostetyper.


Affinageteknikker


Her affinerer vi