Gulerodskage med Guldklimp-osteglaze og rønnebærgelé

4-6 portioner Forberedelsestid: 1 t., Tilberedningstid: 1 t.

Ingredienser

Gulerodskage

1,5 dl olivenolie
200 g sukker
2 æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron (eller ½ tsk eddike)
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
½ tsk havsalt
250 g revne gulerødder

Osteglaze

2 dl flormelis
1 dl mælk
75 g Guldklimp
2 dl creme fraiche
½ dl rapsolie
Skallen af ½ citron

Rønnebærgelé

½ kg rønnebær
2,5 dl vand
½ kg syltesukker
Rosa peberkorn (valgfrit)

Udstyr

En 24x24 cm bageform eller Ø30 springform

En kage med fin balance mellem sødme, bitterhed og cremethed, som rundes af den friske syre fra glazen. En god måde at bruge efterårets rodfrugter og bær på.

Tilberedning

Gulerodskage

  1. Tænd ovnen på 200.
  2. Pisk æggene og rør dem godt sammen med olivenolie og sukker.
  3. Bland melet med de øvrige tørre ingredienser i en skål.
  4. Hæld æggeblandingen i de tørre ingredienser og rør det hele sammen til en glat dej. Tilsæt de revne gulerødder.
  5. Hæld dejen i en smurt form og bag i ovnen i cirka en time. Lad køle af i formen,

Osteglaze

  1. Smuldr osten.
  2. Varm mælken og hæld over den smuldrede ost. Når osten er smeltet, blendes massen med en stavblender til den er glat. Lad afkøle.
  3. Pisk flormelis og creme fraiche i en mellemstor skål til det er luftigt og hæld så den afkølede ostemasse i. Pisk olien i drypvis.
  4. Rør til sidst citronskallen i og lad glazen stå koldt i 10 minutter.

Rønnebærgelé

  1. Rens og skyl bærrene forsigtigt.
  2. Hæld bærrene i kogende vand og lad dem smpkoge i cirka 20 minutter til de bliver bløde og let opløste.
  3. Si saften fra bærrene i en gryde. Tilsæt syltesukker og lad blandingen koge i 10 minutter.
  4. Smag eventuelt geléen til med rosapeber efter behov. Du får mest ud af rosapeberen ved at gnide dem mod hinanden uden at knuse dem for meget.
  5. Hæld geléen i rene glas og opbevar dem køligt.

Ved servering

  1. Skær kagen ud i stykker af ønsket størrelse. Sprøjt eller smør glazen på kagen og dryp geléen over. Gulerodskagen kan med fordel bages aftenen før for en endnu saftigere kage.

Tips fra kokken
Frys rønnebærrene over natten, inden du laver geléen. Nedfrysningen gør bærrene sødere. Kagen kan med fordel også smages til efter behov, eventuelt med mindre sukker og mere syre i form af nogle dråber citron eller varme i form af chili. Prøv dig frem og husk balancen i retten.


Ældre indlæg Nyere indlæg