Iskaffe med frisk og kondenseret Årstidsmælk

1 portioner Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser

2 dl Årstidsmælk

Isterninger

2-3 spsk. Kondenseret Årstidsmælk

Dobbelt espresso

 

Kondenseret Årstidsmælk

1 liter Årstidsmælk

300-400 g økologisk rørsukker

Cà phé sua dá eller vietnamesisk kaffe, som vi kender den herhjemme, er efterhånden blevet til en ægte sommerklassiker. I denne udgave har vi lavet den med fuldfed mælk for at understøtte det søde og bitre med noget fedme og læskende.

Tilberedning

  1. Bryg et solidt dobbeltshot espresso, der hældes i et glas.
  2. Tilsæt den kondenserede Årstidsmælk uden at der omrøres.
  3. Fyld isterninger i glasset og der hæld den friske Årstidsmælk i som det sidste.

 

Fremgangsmåde for Kondenseret Årstidsmælk

  1. Hæld Årstidsmælk og sukker i en sauterpande
  2. Sæt panden på komfuret og varm til lige under kogepunktetunder omrøring
  3. Mælken skal ikke bulderkoge, men bare dampemed få bobler i overfladen til slut
  4. Mælken skifter farve undervejs og bliver mere gul/brun og danner lidt hvidt skum på toppen, der fjernes med en ske Inddamp til du har ca. halvdelen tilbage
  5. Hæld på glas/flaske og køl hurtigt ned

Relaterede produkter


Ældre indlæg Nyere indlæg