Kaffepavlova med bagte blommer og Uartig Fløde

6-8 personer  Forberedelsestid: 40 min., Tilberedningstid: 1 t. 50 min.

Ingredienser

Bagte blommer

350 g blommer

35 g sukker

1⁄4 vaniljestang

Kaffesirup

100 g sukker

50 g vand

50 g stærk espresso, friskbrygget

Pavlova

100 g æggehvider

170 g sukker

1 tsk eddike

1 spsk maizena

Til servering

2,5 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)

20 g flormelis

1⁄4 vaniljestang

Sød marengs, syrlige blommer, bitter kaffe og fed fløde forenes i en simpel, men vidunderlig dessert.

Tilberedning

  1. Skyl blommerne, skær dem i både, drys med sukker og vanilje og bag dem i et ildfast fad ved 150 C (alm. varme) i 15 minutter. Lad dem køle af.
  2. Smelt de 100 g sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tilsæt vandet lige når karamellen begynder at ryge og rør godt rundt mens det bobler. Hæld espressoen i gryden, rør rundt og sluk blusset. Lad kaffesiruppen køle til stuetemperatur og opbevar den på køl indtil brug.
  3. Pisk æggehvider, sukker og eddike til fast marengs. Vend forsigtigt maizena i marengsen og rør til sidst 3 tsk kaffesirup i. Smør marengsen op i en rund pavlova på bagepapir og sæt den ind i en 150 C (alm. varme) varm ovn, som straks skrues ned til 120 C (alm. varme), og bag den i 1 time og 10 minutter.
  4. Pisk Uartig Fløde (Fløde 48%), flormelis og vanilje til let skum umiddelbart før servering. Top den afkølede marengs med det bløde skum og de afkølede bagte blommer og server straks.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg