Oksetartar med Hallands Siren-creme, bagte rødbeder og syltede hybenroseblade

2-4 personer  Forberedelsestid: 2 t., Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser

Syltede hybenroseblade

1 dl hybenroseblade (alternativt solbær)

0,5 dl hvidvinseddike

Røget olie

1 l olie

Tatar

250 g okseinderlår (gerne lokalt opdrættet)

Røget olie*

Salt & sort peber

Bagte rødbeder

4 rødbeder

2 dl groft salt

Hallands Siren-creme

100 g Hallands Siren

2 spsk creme fraiche

Ved servering

8 kviste skovsyre

Røget eller fyret olie*

Lage fra hybenroseblade

Salt og sort peber

En anderledes version af tatar. Forretten er en mere frisk start på måltidet end den klassiske version med æggeblomme, kapers og dijonsennep. Retten kan sagtens laves vegetarisk ved at fordoble mængden af rødbeder.

Opskriften er udviklet af Frida Nilsson.

Tilberedning

Syltede hybenroseblade

  1. Rens hybenrosebladene for insekter og andre blade. Skyl dem og tør herefter på et stykke køkkenrulle.
  2. Læg bladene i en ren glasbeholder og dæk til med eddike. Stil beholderen på køl i minimum 1 måned (gerne længere).

Røget olie

  1. Start grillen, lad den gløde på træ eller briketter.
  2. Kom olien i en rustfri gryde med låg, der kan rumme ca. 3 liter.
  3. Tag kul fra gløderne og læg i olien. Læg låg på og lad det køle af. Si derefter olien.

Tatar

  1. Puds okseinderlåret for alle sener. Skær ½ cm tykke skiver. Pak det ind i plastik og frys let.
  2. Tag kødet ud af fryseren og skær det i tern (ca. ½ cm x ½ cm).
  3. Smag kødet til med røget olie, salt og friskkværnet sort peber.

Bagte rødbeder

  1. Sæt ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Fordel groft salt i et ovnfast fad og læg rødbederne i.
  3. Bag rødbederne i ca. 75 minutter indtil de er bagte og møre.
  4. Skræl rødbederne og lad dem køle af. Skær dem herefter i tynde skiver på mandolinjern.

Hallands Siren-creme

  1. Smuldr osten i en foodprocessor, tilsæt creme fraiche og blend til en jævn creme.

Ved servering

  1. Bland en vinaigrette af 2 dele røget olie, 1 del hybeneddike, salt og sort peber.
  2. Smør cremen ud på bunden af tallerkenen og fordel tataren ovenpå.
  3. Dæk tataren med rødbeder og fordel 5-6 hybenroseblade ovenpå.
  4. Hæld en teske vinaigrette udover og pynt med skovsyre.

Tips fra kokken

Ved at fryse okseinderlåret let inden udskæring, bliver det lettere at skære perfekte tern til din tatar. En nem måde at imponere på.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg