Lun pæretærte med creme fraiche

2t Ingredienser til 4 portioner

Mørdej:

100 g smør

150 g hvedemel

1 æg

Lidt salt

Fyld:

150 g god marcipan

1 æg

1 spsk hvedemel

2 spsk sukker

2 spsk usaltet smør

3 Clara Friis pærer eller anden god sort

1dl Unika creme fraiche 48%

Lun pæretærte med creme fraiche

Tilberedning

Bland ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, men ælt dejen færdig i hånden. Pak dejen i film og lad den hvile på køl i 15 min.

Rul mørdejen ud og bag den i et smurt tærtefad ved 160 grader i 20 min.

I mellemtiden laves fyldet ved at blende marcipan, sukker, æg, smør og hvedemel i en foodprocessor. Fyld blandingen i tærten og pres skiver af skrællet pære ned i.

Bag tærten igen ved 150 grader i 35 min, til fyldet føles fast. Anret den lune pæretærte med creme fraiche ved siden af.

Vis alle opskrifter