Confiterede cocktailtomater

1 glas 1 t. 15 min.

Ingredienser

300 g cocktailtomater eller cherrytomater
1 tsk salt
1 tsk sukker
Olivenolie

De confiterede cocktailtomater holder sig længe og kan bruges i salater, i sandwich, som topping eller som tilbehør til et måltid. Kan du ikke få fat i cocktailtomater, kan cherrytomater også bruges.

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 100°C.
  2. Skær forsigtigt et lille kryds i toppen af hver tomat for at kunne få skindet af.
  3. Blanchér tomaterne i kogende vand i 10 sekunder og kom dem straks herefter i en skål med iskoldt vand.
  4. Træk skindet af tomaterne ved hjælp af en lille kniv.
  5. Krydr tomaterne med salt og sukker.
  6. Læg tomaterne i et ovnfast dag og dryp med lidt olivenolie.
  7. Bag tomaterne i en time med ovnlågen på klem, så væsken kan fordampe og tomaterne kan få deres halvtørre konsistens og smag. Brug for eksempel en træslev, som du sætter mellem ovnen og ovnlågen.
  8. Kom tomaterne i et rent glas og hæld olivenolie over til alle tomater er dækket.
  9. Tomaterne kan holde sig i flere måneder på køl.

Relaterede produkter

Sold out

Sold out

Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg